VI SATSAR PÅ FRAMTIDEN

Det här är Vendolink!

Ett dedikerat, passionerat och erfaret team med laserfokus på att erbjuda betallösningar som hjälper dig få jobbet gjort med en minimum av krångel. Vårt sikte är inställt på pålitliga och effektiva lösningar och arbetsflöden.

 

Om vendolink

Vi fokuserar på framtiden

Ett dedikerat, passionerat och erfaret team med laserfokus på att erbjuda betallösningar som hjälper dig få jobbet gjort med en minimum av krångel. Vårt sikte är inställt på pålitliga och effektiva lösningar och arbetsflöden.

Innovativa

Vi tar fram nya smarta lösning i rask takt och har många ”först på marknaden” på vår meritlista. Vi värdesätter innovation inte bara i våra produkter, utan också i supporten vi erbjuder våra kunder.
Vi har effektiva metoder för att hjälpa våra kunder utnyttja alla fördelar med våra lösningar.

Pålitliga

Högsta integritet är en grundläggande värdering och ett måste på Vendolink.
Det gäller givetvis den kvalitet vi bygger in i våra lösningar, men också interaktionen med kunder, partners och leverantörer.
Man skall alltid kunna lita på Vendolink!

Smidiga

Våra lösningar skall göra det lätt för våra kunder att få jobbet gjort. Vi är väl medvetna om att för de flesta kunder så är våra lösningar en kritisk funktion som helst bara skall fungera och göra arbetet smidigt och snabbt. På Vendolink gillar vi inte byråkrati och onödigt krångel, utan premierar snabba beslut och arbetsflöden, samt goda relationer.

aktiva kunder

transaktioner varje dag

återförsäljare

Vi är Vendolink
et@vendolink.se

Jesper Ringholm

VD

andreas@vendolink.se

Andreas Hammar

CTO & Founder

micke@vendolink.se

MICHAEL Andersson

Utvecklingschef

marja@vendolink.se

marja bagge

Business Management

carina@vendolink.se

Carina Henningsson

Administration

sebastian@vendolink.se

Sebastian Heybroek

Customer success manager

fredrik@vendolink.se

Fredrik Halla

Direktförsäljning

ted@vendolink.se

Ted Enström

Återförsäljaransvarig

hakan@vendolink.se

Håkan Steinholtz

Marknad

Vår historia

Vendolink grundades redan 1998 och har sedan dess tillhandahållit kompletta kassalösningar för detaljhandel, restauranger, kaféer, serviceinrättningar och andra medelstora och mindre verksamheter och kedjor. Vi är ett passionerat team som brinner för att skapa innovativa och smidiga lösningar inom alla branscher och arbetar nära våra kunder. Huvuddelen av våra 30 anställda arbetar dagligen direkt med de 5000 kunder som använder våra produkter. Vi ser oss själva som en startup, men med den erfarenhet, bredd, expertis och stabilitet som mer än 20 år i branschen ger!

 Vill du också bli en del av vårt team? Läs gärna mer om våra lediga positioner eller skicka in en spontantansökan till jobb@vendolink.se

Vendolink grundas i Helsingborg av Andreas Hammar och Bert Fröberg, under namnet Nutid AB. Grundarnas avsikt var att erbjuda marknaden administrativa mjukvarulösningar och tillhörande konsulttjänster. Den första produkten Chaplin, avsedd för biografer, introducerades samma år och finns fortfarande i drift runt om i landet

Baserat på ett identifierat marknadsbehov introducerar företaget en lösning för tidrapportering. Produkten var väl mottagen på marknaden och avyttrades år 2000 till Agda Lön, en vid tiden ledande leverantör av system för lönehantering och HRM.

Grundarna identifierar återigen ett behov på marknaden kring vad som nu kallas system för Point-of-Sales (POS), det vill säga kassasystem. Vid tidpunkten var många sådana system fortfarande hårdvarubaserade. Företaget bidrog med denna satsning till att modernisera de lösningar som varje butik eller annan försäljningsinrättning behöver för att kunna ta betalt av kunder.

Företaget går nu in i en intensiv tillväxtperiod och anställer ett antal personer för att kunna möta kundtillströmningen efter introduktionen av POS-lösningar tidigare. Strategiskt tog företaget också beslutet att etablera ett kraftfullt nätverk av återförsäljare för att bäst kunna möta och serva kunder lokalt.

Grundarna beslutade att inleda ett intensivt samarbete med en väletablerad multinationell leverantör av POS-lösningar. Partnerskapet utgjorde basen för en acceleration av tillväxttakten, med tusentals nya slutanvändare som resultat.

Företaget expanderar nu också till att erbjuda lösningar i Norge med en POS-produkt anpassad för den marknaden. Expansionen fortsätter och företaget har nu över 3000 slutkunder. Tillväxten innebär nya lokaler med lagerfaciliteter.

Expansionen fortsätter och med den kommer också nya produkter, inklusive molnbaserade lösningar, stöd för Android och översättningar till samtliga Nordiska språk samt Engelska, för att understödja introduktion på nya marknader.

En majoritetspost i bolaget avyttras till Malmöbaserade investeringsfonden Small Cap Partners. Grundarna fortsätter utveckla bolaget och kvarstår som delägare. Arbetet med en strategi för fortsatt tillväxt inleds.

En ny offensiv strategi för verksamheten kommer på plats. VD och grundare Bert Fröberg går i pension men kvarstår som delägare. Ny VD Erik Tärnvik rekryteras och påbörjar arbetet med att förverkliga den strategi som etablerats.

Vendolink får sitt nya namn och utseende. Samtidigt lanseras en ny websida, kanaler på sociala medier och en ny mobil kassalösning (mPOS) med namnet VendoGO!. Grunden är lagd för fortsatt expansion med målet inställt mot framtida molnbaserade lösningar för den Nordiska marknaden.

Vendolink förvärvas av Confirma Software och blir därmed en del av Crona.
I organisationen ingår flera POS-leverantörer vilka tillsammans med Vendolink erbjuder ett attraktivt utbud av molnbaserade kassasystem för kunder hela Norden.

Vendolinks lösningar

Vendolink - en del av din verksamhet
Kom igång snabbt och smidigt med något av Vendolinks betalsystem
Kom igång

VENDOLINKS LÖSNINGAR

Vendolink - en del av din verksamhet